måndag, oktober 31, 2005

Ett piratinlägg!

Trots att det är Andreas vecka tränger jag mig på med ett inlägg från höstrusket i Östersund. Var på tjejmiddag i lördags hos Ullis Johansson, trevligt! Kul att träffa Ullis och Anki, känns som hundra år sedan. Alla var sig totalt lika och vi fick höra mycket om Sannas konstiga kille... Jag skrattade en hel del.

Sedan utgång, bara jag och Sanna, och vi valde mellan O´Leareys (stavning?) och mark Twain - efter att ha kollat in båda köerna blev det MT, medelåldern lite äldre där... En helt otrolig upplevelse, jag har aldrig sett så många feta, fula och drängfulla människor på ett och samma ställe. Efter att ha knuffats hit och dit, fått mitt glas vin utspillt av en fyllskalle, försökt ragga upp en kille åt Sanna (förlovad, tyvärr), träffat Jonas Persson (han hälsar till alla och berättade att han jobbade på milko, att hans tjej är lärare och att mitt hår såg konstigt ut) och dansat lite till gamla rock-klassiker så bestämde vi att det var dags för MacDonalds. Där var det knökfullt av människor i gröna papphattar som såg ut som något som de sju små dvärgarna skulle ha på sig. Jag blev lite fundersam men Sanna upplyste om att det var München- / ölfestival i stan. Efter ett schysst skrovmål avslutade jag kvällen med en promenad över bron.

Balanserade upp mitt negativa intryck av Ö-sund från lördagens utekväll med en promenad till Frösöberget med mamma och pappa på söndagen, kollade in klätterleder - det finns supermånga bra leder på min nivå på gångavstån hemmifrån M o P. Vädret var helt underbart, soligt och höstgula löv. Sedan åkte vi till Arctura och fikade och tittade på utsikten.

A rerun of Friday's show

Skulle nästan kunna kopiera fredagens glogg... Sov till 11, vintertid dock, men ändå bisarrt länge. Sedan satt vi i soffan i precis 3 timmar innan det var dags för mig att pysa till jobbet. Kul söndag. Not. Höjdpunkten var iofs när H ringde fem i tolv, från Saltsjöbanan no less, och undrade om vi ville hänka på brunch i Saltsjöbaden. Tydligen verkade inte det par som först skulle med dyka upp. Hm, det skulle gett oss cirka 5 minuter att duscha, kasta oss i bilen och vrålköra till Saltsjöbaden. Not posssible. Nu heter vår soffa Reservsoffan...

Att jobba på söndagar är inte så trist som det låter. När man väl är där glömmer man snabbt att alla andra är lediga och att man egentligen borde spenderat minst 3 timmar till i soffan. Det är oftast ett hyfsat bra tempo, dvs inte för lite eller för mycket att göra, vilket båda två inträffar alldeles för ofta på Metro. Och det är inte en massa löst folk där som stör utan bara the bara necessities, dvs vi som behövs just då, just nu för att få ihop en tidning. Dessutom fick jag cajun-lax med chilibearnaise från Kungshallen till middag så kvällen var fulländad.

söndag, oktober 30, 2005

Lördagsmysig shopping

Sov som små grisar ända till 10.30 vilket är weird eftersom M vanligtvis vaknar i ottan alla dagar. Höll till och med på att missa tvätttiden klockan 10. Efter det drog vi till stället på allas läppar nuförtiden, Sickla Köpkvarter! Det är som om en magnet drar oss dit, vi hamnar där nästan varje gång vi åker bil nånstans. Vi inledde med ett minibråk om var vi skulle luncha, jag ville ha stenugnsbakad pizza på fin-ställe, medan M tyckte att sluskkebab räckte. (schysst vinklad framställning eller hur?). Kompromissen blev att shoppa lite först och sedan äta fint. M ville nämligen snabbt komma igång med shoppingen, därav snabbmaten.

Jag köpte två mössar på Åhlens och två par bastant-trosor. Död åt stringtrosan. Sedan provade jag nog varenda tweed-rock/kappa i hela shoppingcentret. Hittade jag nån som passade? Not a chance. Jag är fan inte skapt för att ha vinterjacka på mig. Borde bo i nåt schysst sydeuropeiskt land där det aldrig blir riktigt kallt.

Efter fin-pizzan Cacciatora slog jag till på ett par manchesterbyxor med fickor på benen på HM. Sköna och mjuka. Mmmm. Sedan handlade vi mat på Kvantum, lammkotletter, potatisgratäng och äppelkaka med vanliljsås. Gott. Shoppingdagen avslutades med att vi körde runt i hela city och letade efter nån sorts MC-katalog/tidning som M ville ha och läsa inför vårens MC-inköp (as if...). Till slut hamnade vi på Centralen och stod och bläddrade i en halvtimme.

Kvällen avslutades med att vi svullade i oss all mat vi köpt, bland annat delade vi på en potatisgratäng menad för 4 personer... hoppsan.

Working girl

Väcktes fredag morgon av samtal från Metro. Tack gode gud för det, jag började bli rejält uttråkad på att sega framför tvn. En slö fm senare, med ett snabbt besök på Sparbanken (jag älskar deras insättningsautomater, sparar så himla mycket tid) och en Whopper på BK, satt jag på jobbet.

En himla massa sidor och en Hot Mango Chick-wok senare satt jag på T-banan och sedan hem. Härlig fredag...

Vanligtvis tittar jag aldrig på sånt som Idol, får fullständig spunk på pinsamt folk som inte kan sjunga. Men eftersom det är av högsta nyhetsvärde, så tittas det på på Metro och eftersom jag verkar jobba alla fredagar så blir jag ju utsatt för det vare sig jag vill eller inte. Och så kan man ju inte låta bli att bli insatt... Så nu hejar jag på Sibel. Om ni undrade.

fredag, oktober 28, 2005

The bitch is back

Ja, vi kan alltså konstatera att Anki inte tagit sig in på bloggen ännu... Hon får helt enkelt vänta 6 veckor till innan hon får chansen att veckoblogga.

Torsdagen blev en klassisk "jag är arbetslös"-dag. Sov till 10.30, mest för att jag alltid gör det nuförtiden och därför inte kan sova på kvällarna, så för att få nån sämn alls så MÅSTE jag sova så länge. Hade till och med ambitionen att stiga upp tidigt för att komma ur den onda cirkeln, men det var fördömt.

Efter en dos Days of our lives och frulle, drog jag till bibblan och internetade, eller "var på internet" som jag råkade säga till UP på telefon. Kollade upp en massa asiatiska lågprisflyg som M och jag ska utnyttja på vår resa, långa bussresor är tydligen inget för oss. Finns kolossalt många, hoppas alla funkar lika bra som Ryanair. (något som jag antagligen är ensam om att tycka).

Fick chansen att se "riktiga" människor, då jag var tvungen att lösa in en postgirolapp från Försäkringskassan på Svensk Kassaservice. Mest "riktiga" var en mycket gammal man i rullis som rullats in av vad som man bara kan anta var hans dotter. Hon såg ut att bo i Björns Trädgård. Han kämpade med att fylla in sin uttagslapp allt medan hon skrikande föreslog att han skulle ta ut allt från 500 till 1000 kronor. Varje gång han frågade hur mycket, skrek hon en ny siffra varpå han skrikande svarade "DET HAR JAG INTE" eller "DIN JÄVLA GALNING. DET ÄR BEDRÄGERI, BEGRIPER DU INTE DET". Både roande och oroande. Minst "riktig" var väl Staffan Hildebrand, han är ju en kändis.

Sedan gick jag hem och åt en fryst paj, all fryst färdigmat är egenligen M:s, men eftersom jag när jag senare gick och handlade köpte en exakt likadan paj så är han none the wiser. Idag tror han dessutom att det är en paj han själv köpte! Snacka om vardagsedge: lura pojkvännen att äta en annan paj.

Bakade GI-muffins med blåbär, låter mer avancerat än det var. I själva verket hade jag köpt en mix på GI-boden som man bara rör ihop, smaksätter och gräddar. Mycket smaskigt, smakar dock lite hastbulle. Något som förresten verkar vara ett jämtländskt påfund, M fattade ingenting när Kejt och jag sa det.

Bjöd Kejt på middag mot att hon fick berätta om Vietman. Jag lagade en indisk fiskcurry med torsk, hälleflundra, haricots verts och bladspenat. Till detta bulgur och thailändska morning glory med blackbean sås. Smaskigt. Efter detta plus 3 (!) blåbärsmuffins var K så eh... full att hon nog svävade hem över Skanstullsbron likt en tappad heliumballong...

Sist men inte minst ringde jag UP när K gått hem för att ta reda på vad hon har emot Martin. De hade mötts på stan tidigare på dagen och gjort en sån där skön "jag ser dig - ser du mig? - nej eller jo eller nja - hoppsan nu har vi passerat varann - pinsamt". Tydligen har hon inget emot M, inte heller har M något emot henne. Så nu är allt bra igen.

onsdag, oktober 26, 2005

Lite kul om Lost

Ska blogga något varje onsdag om Lost har jag tänkt. Varför? Varför inte?

tisdag, oktober 25, 2005

Anki, hallå hallå hallå. Koppla mig till 22.

Vår nästa veckobloggare har inte ens gjort en appearance på bloggen. EM, du får nog ta tag i det hela med hårdhandskarna. Om hon inte dyker upp så tar jag nästa vecka så klart, men det vore ju kul om hon blev officiell medlem snart.

får skämmas som en hund

Jag ahr lite att ta igen nu men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge. Det är så när amn inte hinner sitta vid datorn på jobbet och hemma är den ett sego. Men igår anlände min nya laptop som jag jag ska blogga intensivt med bara jag får igång den.

Lörd: Snapsvise SM visade sig avra en populär begivenhet som funnits i 10 år, svt filmade och det avr knökfullt. Daniel gick dock inte till final med sin "Det sam en kräfta i älvens fåra, jag slog ihjäl den med ekans fåra..." Många mer töntiga texter än så förekom. På kvällen blev vi bjudna på middag där Daniel bjöd på vitsvanshjort som han skjutit i Minnesota med sin pilbåge. (Mannen har många strängar på sin lyra).

Söndan var ganska seg, sov länge och gjorde inget speciellt. Åt. På söndag kvällen åkte jag tillbaka till lyan i Solna för en ny arbetsvecka.

Måndag började som vanligt med havregrynsgröt, honung (efetrsom mjölken gått ut kanske det inte skulle kännas om den var sur...) Den gick att äta trots att den var från den 19:e. På cykeln i vanlig ordning 07.30. På fm var jag ute. Träffade mitt kommande inskolningsbarn som kändes som en liten bebis. Knaske skjuter lite på den inskolningen, hon har ändå en barntant som hon kan hänga med ett tag. På kvällen var det föräldramöte till 20.30. Det gick bra förutom en pappa som höll på att få ett spel för att vi inte haft föräldrafika på ett tag. Snoppade av honom med att föreslå att det kanske är något för föräldragruppen att ta tag i om de vill träffas.

Tisdag: Revelj 06.30, snoozade till 06.53, snabb dusch. Skulle verkligen ha behövt tvätta håret men bestämde att ej göra det efetrsom det ahde legat som en ishjälm runt huvet innan framkomst till erbete.
Hann inte köpa mjölk igår så den gamla fick duga. Den gick faktiskt idag också. Dock en liten aning fadd smak. 6 dgr gammal. Nu är den ialla fall slut så jag kommer ej att testa en dag till. På fm har vi varit på Vasamuseet. Nu är min lunch slut.

Ts -middag - javisst! och det är jag som bjubbar på middag-ser fram emot ddet. Kanske en liten julinspirerad middag snart?

fredag, oktober 21, 2005

Luftfärd

Ja då var det då dags. Måste erkänna att jag varit lite nervös för att blottlägga mitt liv på det här sättet.
Idag ringde klockan 06.30 som vanligt. Som vanligt snoozade var 5:e minut fram till 07.00 vilket säkerligen driver mina grannar till vansinne eftersom väggarna är av papp. (Som även Uffe har sjungit om)
Snabb dusch och sen havregrynsgröt 2 min. i micron. Ätes med skivad banan och idag lyxade jag till det med lite honung eftersom det var fredag.
07.30 sätter jag mig på cykeln och rullar mot stan. Fick stanna vid varje trafikljus en lång stund (vågar ej fuska efter uppläxning av både plois och surgubbe). Därför tog färden nästan 30 minuter. Jag var arg på Karlavägen också, på en kärring som cyklade för sakta och på bil som nästan prejade in mig i parkerad bil. Sur gubbe som korsade vägen (inget överg. ställe) sa: Kör på mig då! För jag var inte beredd på att stanna. Andra morgnar brukar ha ett lägre blodtryck.

Jobbet flöt bra på fm. Vi var i Nobelparken (mycket fåglar - undrar om man ska vara rädd för fågelinfluensa??) En dam kom faktiskt fram och frågade om vi var oroliga. Tillbaka vid 11. En pappa hade lagat lax m potatis - jättegott. På em sladdade en pappa hit i en taxi för att lyfta upp mig i taket som han lovat sin dotter. Allt för att bevisa att han är den starkaste pappan. Detta resulterade i att ett barn grät när hans pappa kom för han trodde att hans pappa var starkast. Då blev jag ombedd av den pappan att säga till hans son att han var starkast. Han berättade även att han tränat karate i 10 år och började slå sig själv i magen med sin "järnhand" för att överbevisa mig.

Nu ska jag cykla hem i regnet. Imorgon ska jag lyssna på Daniel som tävlar på Vin o Sprit med sin egenhändigt skrivna snapsvisa. Han är en av tre finalister. Det ska bli snö och kallt så jag ser fram emot en helg inomhus.

PS
Torsdan kanske kommer på måndag.

onsdag, oktober 19, 2005

Semester, någon?

Har en våldsam längtan efter att åka till solen under mitt höstlov, v. 44. B och jag hade pratat om att åka någonstans, men han har ingen lust att åka på solsemester och kan heller inte ta ledigt en hel vecka. Jag har egentligen inte råd att åka någonstans heller, eftersom vi åker bort över jul, men man kan ju alltid drömma... Om någon ser an superbillig resa och har lust att dra iväg med mig så vore det ju toppen!!

Detta är min sista bloggdag och jag ska väl egentligen skriva om något som hänt under dagen. Dock inte mycket nytt: lektioner hela dagen, sedan utvecklingssamtal. Ska snart ha ett till så jag lämnar nu med varm hand över till Baffy som blir nästa veckobloggare. Hej på re´!

tisdag, oktober 18, 2005

Björns sjuka drömmar

Vaknade i morse av att B ligger och viker sig och ropar: "Ha, ha, du träffade mitt emellan ögonen!" Det var dock inte till mig han sa detta, utan till Mattias Borg i en dröm där MB tittar fram runt en husknut och skjuter med en vattenpistol rakt i B:s fejs. Skratt i drömmar låter otroligt roliga och liksom tillgjorda!

Hade utvecklingssamtal hela dagen. Sedan arbetslagsmöte ett par timmar. Förberedde inför morgondagen och drog sedan hem. Powernappade i soffan och gick sedan på boxpass. Vid tredje övningen (i princip fortfarande uppvärmning alltså) då jag står och slår mot tränaren håller jag på att börja spy av utmattning. Det håller sedan i sig hela passet.
Gick hem och lagade pasta med prosciutto, mozarella, pesto, körsbärstomater, ruccola, avocado, parmesan. Det blev lite för mycket av det goda, mycket glupsk efter träningen...

Tittade på Floor filler som jag fastnat lite för. Tänk vad kul att vara duktig på att dansa! Nu är jag förpassad till datorn eftersom Bayern Munchen - Juventus visas på ZTV... Och det är ju en himla tur, för då kan jag ju skriva dagens blogg!

måndag, oktober 17, 2005

Playing the angel

Ny skiva med Depeche släpps idag!
Ska nog lämna tillbaka vansinneskjolen och köpa en skiva i stället?

Vilken härlig måndag!!! Jag har avverkat 7 utvecklingssamtal idag, tack vare min underbara lärarkandidat som erbjöd sig att ta klassen hela dagen. Samma sak ska hon göra i morgon och på torsdag. Måste köpa något till henne som tack för all hjälp. En skiva kanske, kanske en som släpps idag? Nä, hon ska slippa bli hjärntvättad av mig.

Har alltså haft samtal hela dagen, enormt skönt att kunna koncentrera sig enbart på det utan att ha en massa lektioner först. Har grovplanerat upp resten av mina samtal och sitter nu och är vrålhungrig (lunch 11.00: Pannbiff och potatis). Ska dra till Fältan nu tänkte jag, men ser prcis att det blir stressigt att hinna till vår tvättid då. Tror dessutom att B börjar ana ett mönster: tvättid= em jobbar alltid väldigt sent.

Min abslout bästa länk just nu...

syndaren har vaknat (om än ganska sent...)

vill bara skryta lite om att jag på ett mkt förtjänstfullt sätt deltog i städdag med min bostadsrättsförening i lördags. Rabatten har sällan varit så välansad!

söndag, oktober 16, 2005

Ett sideboard!!!

Fredagkväll:
Lyckades ta mig iväg och träna, efter att ha gått från jobbet lite missnöjd över att inte hunnit göra allt jag ville. Åkte sedan iväg och hämtade massa sushi och yakiniku, svullade framför TV:n och hade en skön hemmakväll. Till skillnad från andra hemmafredagkvällar togs inte The Band-dvd:n fram, vi tittade i stället på Dylan-dokumentären som vi spelat in tidigare i veckan. Vaggades skönt till sömns av "Desolation road".

På lördagen gjordes ett nytt försök att hämta det beryktade sideboardet. Denna gång med handledning av Björsa (bokstavligt talat alltså; han körde före med firmabilen, eftersom han skulle ut till Arlanda på jobb, och visade en mycket fiffigare väg (Eniro, släng dig i väggen). Fi vänder sig väl i graven (där jag antar att de är nu, eller existerar partiet fortfarande?). Garageporten var öppen och vi fick med oss alla paket, hoppas jag... Åkte hem till Mims och lämnade allt och sedan fikade vi på Blåbär.
Middag hemma, sedan bio i Täby: Tjenare Kungen. Rätt kul ,men framför allt nostalgitripp med musik och kläder. Tjejerna väldigt trovärdiga i filmen!
Har haft en väldigt soft helg såhär långt, mycket skönt att inte ha något inbokat i förväg ibland... Ja, förutom att hämta ett sideboard för 2:a gången då.

Tjannes senaste story

Hmmm, inlägget: "Ett sideboard!!" ska läsas före detta. Försökte nämligen låtsas att jag bloggat varje dag och inte skrivit om hela helgen på söndagkvällen då jag råkade börja i lite fel ordning tror jag???

Söndag:
Började dagen med ett träningspass på djymmet, sedan en fantastiskt lååång (denna beskrivning gav för övrigt brorson Leonard om tomten härom året...) frukost.
Skippade en teater med Björsas arbetskamrater till förmån för att ännu en gång reklamera ett par stövlar. En liten favoritsysselsättning jag har. Har nu ett sprillans nytt par, dessutom en annan modell (passar mig utmärkt då jag redan börjat lessna på de förra), så kan man också shoppa. Köpte även en psykedelisk kjol som jag inte vet om jag ska behålla.
Sedan fika på Waynes, drottninggatan - ett ställe där de inte hade mycket av det som stod på menyn och hon som stod i kassan skämdes inte ett dugg över det, utan tyckte mest att vi var jobbiga som ville handla - med Kejt22 och Sofia. Över fikat tittade vi på Kejt22:s kort från hennes resa, supernajsa bilder!! Sedan drog jag och B och storhandlade så att jag övertrasserade mitt konto (jävla kjol). Hämtade upp lillebror på hemvägen och lagade sedan det klassiska bakfyllekäket Tacos, bara det att ingen av oss var bakis. Sitter nu och bloggar och dricker redshout och äter mörk choklad. Tror att det ska bli mitt nya söndagsnöje! Och när jag sitter och skriver som bäst ringer Tjanne (dvs, ringer en signal och lägger på så att storasyster ska ringa upp) och berättar sin senaste story, vilken inträffat precis när han gick från oss och ner till bussen. Så Kejt22, på begäran: Framför honom går ett äldre par på vägen och rätt vad det är trillar gubbens byxor ner till fotknölarna, kalsongerna, som är lite stora, fladdrar för vinden (Tjannes uttryck) och han ber irriterat frun att dra upp dem. De går två steg, och vad händer?? Brallorna åker ner igen! Ni kan ju tänka er hur svårt lillebror måste ha haft att hålla sig för skratt under denna promenad. Bara i Djucket, mina vänner, bara i Djucket(?)...

fredag, oktober 14, 2005

Nästan ett sideboard

Jo, alltså, igår klarade jag uppdraget att hämta Maria på Gärdet (17.30).
Rattade vidare mot Spånga, under glatt snack(17.30-18.00).
Så glatt att när vi kom till Spånga fick vi TV-programmet Lost att verka som rena barnleken. Spånga är ungefär som den ön, lika otillgänglig och skrämmande...! Efter ca en halvtimmes irrande, där kartläsaren Maria hade vissa svårigheter att läsa de gatunamnen på telfonkartan (vi skulle åka antingen Solhagsgatan eller Solhemsgatan, på kartan står det endast Solh.gatan...) börjar vi bli smått stressade över att inte hitta till möbellagret. Maria stoppar en farbror och slänger över kartan till honom, varpå hon börjar rota bland alla sina papper och samtidigt försöker ringa Bo Koncepts lager (18.20).
Frabrorn börjar ta av sina glasögon och har svårt att måtta avståndet till kartan, jag varvar bilen i all stress över att hinna till 18.30, då lagret stänger. Visar sig att vi måste tillbaka till utgångspunkten vid Spånga station. Ingen svarar på lagret när Mria ringer (18.25).
Rallykalk kör så det ryker, fast fel hela tiden... Till slut hittar vi rätt gata (men åker naturligtvis åt fel håll på den) Minuterna tickar och ca 18.32 hamnar vi äntligen rätt. Eureka! Vi befinner oss nu i ett alldeles öde industriområde, och det har blivit helmörkt ute... Utanför lagret sitter en man i en bil, och av någon anledning tror vi att han kan ha ett samband med lagret. Jag slänger mig på hornet och Maria rusar ut för att haffa honom. Det visade sig dock att mannen befann sig där av helt andra anledningar än att vänta in oss för möbelhämtning. Han trodde nog att han hade en helkväll framför sig när två urläckra (??) damer tvärnitar framför honom i den öde kvällen... Nåväl, han åker därifrån, det lyser på lagret, vi ringer på och... ringklockan fungerar inte! Vi bankar, ringer Bokoncept igen, men utan framgång. Efter en kvart inser vi att det nog är kört att få med sig ett stycke sideboard hem, börjar asgarva och kör in till stan igen. Där blir jag bjuden på mat av Maria (TACK!) och sedan är det hemgång och läggdags.

Idag var jag mycket trött redan från morgonen tydligen, eftersom jag fick kommentaren "oj, du ser inte så pigg ut" när jag gick förbi en karl på vägen till jobbet. Råkade visserligen gäspa honom rakt i ansiktet, men ändå...
Hade samtal med ett par föräldrar, sedan lektioner hela dagen. Dagens rätt: Pastasallad eller tomatsoppa. Jag åt båda...
Hade terminens första utvecklingssamtal på eftermiddagen. 1 down, 23 to go! Så nu sitter jag och försöker planera igen. Har tackat nej till fredagsöl, med ambitionen att träna när jag lyckats slita mig från jobbet. Får väl se hur det går. Får också se hur mycket bloggande det bli i helgen, när jag bara har en långsam modemdator att tillgå...

Trevlig helg!

torsdag, oktober 13, 2005

Frukostklubb

Ja, då var det dags då...!
Började dagen med att sova lite längre = skippade hårtvätt. Tog bilen till jobbet, vilket för ovanlighetens skull tog endast 20 min. Gick raskt ner till Banérbageriet för att inhandla tre st kornspitz (tyskt, salt, gott bröd) med diverse fyllningar. Alla var inte till mig.... Jag, Emma och Jennie har nämligen en liten frukostklubb på tordagmornar. Vi turas om att handla dessa kornspitz (alla med olika fyllning, vilket brukar göra damen på bageriet lite småirri) och fikar sedan under morgonmötet. Under förmiddagens lektioner hade jag matte med mina och Emmas elever (hon har utvecklingssamtal). Sedan var det dags för lunch. Skolans matsal erbjöd idag ris med kebabgryta. De där små sammanpressade köttbitarna, vad är det egentligen??? Vet ej riktigt om jag håller med en elev i klassen som uttryckte sig såhär: "Idag har jag tallriken full av olika delikatesser!". Iofs trevligt att hon gillar maten...! Nu ska Nickals, fritidpedagog i klassen, ha temalektion om kroppen. Kanske dags att sluta blogga då, eftersom jag sitter i klassrummet. I eftermiddag blir det veckobrevsskrivande, planering av 24 st utvecklingssamtal (skall påbörjas i alla fall....) och lektionsplanering. Sedan rattar jag Passaten mot Gärdet för att hämta upp Maria och därefter även ett sideboard någonstans i Spånga?

Veckobloggen

Det här med veckobloggande går ju alldeles över förväntan tycker jag. Roligt! Schemat rullar vidare med em från och med idag. Som oxå får i uppdrag att ringa sin syster och guida in henne som medlem på bloggen. Hon är inbjuden, men hör av er om det behövs en ny inbjudan. För ev telefonsupport, ring UF, hon har stenkoll.

onsdag, oktober 12, 2005

onsdag

Började med kvinnohistoria, sedan engelska med min mentorsklass. Det var rätt uppsluppen stämning vilket var bra, den klassen har annars varit ganska stiff. Brandlarm och vi utrymde. Sedan historia och nytt brandlarm, men hann inte ut denna gång. Tydligen någon som löser ut med vilja - för tankarna till bombhoten påPC och Wargen...
Sedan lite mer historia och efter det mådde jag riktigt risigt, har blivit sjuk och det på toppen av tandvärken som gått från en skarp smärta till mer av ett molande. Gick hem ganska tidigt, var rätt ur form. En hämtpizza på vägen hem och nu sitter jag och väntar på att Lost ska börja.

tisdag, oktober 11, 2005

tisdag

Startade dagen med ett supertråkigt möte på min enhet, diskuterade gymnasiet 2007, ny reform som är på gång. Höll på att somna. En timmes lektion, eleverna jobbar själva och jag hjäper till, många frågor - timmen gick snabbt. Lunch på skolan, promenad till 7eleven och köpte godis sen. Träffade Pia och fikade med henne och hennes dotter Sofia på em, har även hunnit med att planera lektioner tills i morgon och beställt en film om suffragetter och tre museibesök till efter novemberlovet. Har tandvärk och ska snart åka hem och kura i soffan... mitt liv suger verkligen FETT!

måndag, oktober 10, 2005

måndag

Eftersom jag på fyra dagar fått en kommentar så drar jag slutsatsen att mina bloggar är jävligt tråkiga, förvånar mig inte ett skit, men jag ska i alla fall försöka hålla mig kort... Har rättat uppsatser, mailat en del, haft ett planeringsmöte och ett möte med min stressgrupp. Hade en rätt trevlig men kort lunch, lunchlåda. Efter jobbet promenad med Malin och nu kollar jag på Simpsons på Z-tv. Antar att ingen har lust att gå på bio på torsdag, Crash?

söndag

Lyssnade på Roll-on. Läste lite. Var till globen och handlade; ett läppstift, knästrumpor och mat. Lagade mat, köttbullar och broccoligratin, åt mat. Låg lite i soffan, pratade med Beata - Vanja har urinvägsinfektion dom hade varit 2,5 timmar på sjukhus. SOmnade tidigt

söndag, oktober 09, 2005

29000 i cashan

lördag

Ligger nu i soffan och bloggar, jag gillar verkligen min nya laptop. Dessutom verkar det som om jag fortfarande har bredband trots att det skulle ta slut den sista september, ska bli intressant att se om det kommer en räkning snart eller om det bara har blivit en miss att den inte kopplats ut.
Lördag; supertrevlig dag med en jätteinsats av Anki (stort tack!) hon fick stressa runt och fixa alla ögonbryn coh frisyrer medan vi andra (jag i alla fall) åt chips och satt och latade oss. Sedan karaoke och supergod räk- och kräftfrossa. Ludvika-Anki ringde Sanny och frågade om det var OK att hyra hans hus i Visby - inget napp, bummer! vi är mao fortfarande bostadslösa till sommarsemestern. Sedan utgång på Lokal. Jag och UF tog en taxi söderut, hur var slutet på systrarna Päiverääs kväll?
Stupade i säng och vaknade av att väckarklockan ringde kl 7 och sedan började solen lysa in och det var omöjligt att somna om.
Har kollat mitt kontoutdrag och Kallbadshuset har dragit dubbel nota även av mig...

fredag, oktober 07, 2005

tgi friday

Känner mig lite lättare i sinnet när jag trampar till jobbet på min röda cykel, rak i ryggen. Fredag känns alltid bra! En lektion inställd - eleverna på vetenskapsakademin och labbar, skön start på dagen. Sölar bort hela fm med att göra småsaker och kolla mailen och fylla i närvaro och andra prylar som egentligen inte känns som om man gjort något ordentligt men som måste göras och alltid tar lååång tid.
Sedan lektion 2 och 3 där lektion 3 var mest anmärkningsvärd, jag försöker mig på progressiv pedagogik med "Spelet om stolta Rom" typ rollspel som ska få dem att förstå Roms väg från ministad till storrike och fall. Dom ska slå tärningar och betala skatt och köpa får/slavar/kor osv. Blev sådär... alldeles för mycket fokus på vad ett får kostar och för lite på vad som händer i riket och varför. Mitt i allt sitter dessutom två elever och hånglar och två andra sms:ar för fulla muggar - jag tvingar förbrytarna att böta med åkrar i spelet, dom blir rätt sura över det men ordningen är något så när återställd.
Eftermiddagen ägnas åt planering inför nästa vecka och sedan startar en ny tradition i B33 - fredagsöl på arbetsrummet. Så nu sitter jag här efter två öl och är ganska påverkad, skön känsla... Ses i morgon!

darrig start...

Är lite nervös nu när jag ska ta över stafettpinnen. Men here goes, jag biter i det sura äpplet....

Gårdagen: Började med ett möte med skolledningen där vi diskuterade hur fortsättningen ska bli för den något suspekta stressgrupp som jag ingår i, min grupp fortsätter hösten ut och sedan ska vi ev. (om pengar finns, alltid samma problem) leda egna grupper till våren. Efter detta dagens första lektion med en trea, typ halva klassen skolkade, vilket kan bero på att dom hade läxa till i dag. Sedan lunch - hade för ovanlighetens skull trevligt sällskap på lunchen och vi bokade in en pannkakslunch på Björnes till tors nästa vecka. Läraryrkets höjdpunkter! Sedan två lektioner till varav jag blev lite galen på den sista, barnsliga tramsettor som inte klarar av eget ansvar. Alldeles för många ögontjänare i klassen, typ uppför sig när jag ser och sedan när jag vänder ryggen till så skiter dom i att jobba och uppföra sig... är rätt jävla trött på att uppfostra. Och blir trött på själv när jag hör min mässande röst blajja på om "allvar" "eget ansvar" "respekt" osv

Efter jobbet cykeltur fram och tillbaka till Farsta, middag på MacDonalds (kycklingburgare, pommes, cola och beasås, så ser min kostcirkel ut!). Kvällen ägnade jag åt att sy en blus, OK resultat, men skulle behöva ett halsband av träkulor till som jag inte hittat någonstans hittills men jag har en plan.

Fortsättning följer....

torsdag, oktober 06, 2005

A N K I S ´ U T M A N I N G. . .

Nu jävlar har vi chansen att få Anki att utföra ngt vi alla drömmer om...frågan är vad vi helst prioriterar.
- ngt liknande ullis uppdrag fast värre...?
- utförlig redogörelse i ett av oss utvalt ämne?
- 2 timmars workshop om vad man skulle kunna göra av Andreas hår?

T.S-dagen!

Hmm, ska bli intressant att se om detta fungerar... Har nu försökt lägga in en länk med busstidtabell!! Skrev för övrigt rätt mycket om TS-dagen som en kommentar på Baffys inlägg. Verkar dock inte som att det kommit in (skrev det för flera timmar sedan, arg...).
Så, 13.00 på Ankis salong i Enebyberg. Om länken inte funkar; buss 611 från Danderyds sjukhus 12.31 eller 13.01 om jag tolkat tabellen rätt. Kliv av vid Eneby torg, så kan jag möta upp där. Då våra aktiviteter tar lite tid, tror jag det bästa är om vi samåker (förhoppningsvis i min och Ankis bil) direkt hem till Anki efteråt (vid 17-tiden?). Den som vill åka hem innan får ta pendeltåg till Häggvik sedan (och ta redan på tågtiderna själv!!). Anki och jag ordnar med fika på salongen och sedan bjuder Anki på nåt lättlagat och vin hemma. Vi bör väl också bestämma hur vi gör med ev ny medlem i TS??
Mycket välkomna till lyx och kul på lördag!

Kafferast?

Hallojsan skojsan, detta blir min sista bloggdag men jag kan ju alltid starta en egen blogg om jag får abstinens av att inte delge er mina viktiga förehavanden. Eftersom att bloggen igår gick ned pga hundratals requests om status på mina tester så sammanfattar jag dem omgående: Det gick skit. Man skjuter på lanseringen i 1-3 månader.

Hämtade barnen på dagis och var hemma och lajjade med bokstäver. De somnade tidigt och jag slutförde min fakturering vilket inte gick helt smärtfritt men nu är det en månad till nästa gång.

I morse var jag på dagis i 40 min då flera fröknar hade problem m att ta sig till jobbet. Fick klippa och klistra m Ingrid samt se Holger och Calle(hans polare(eh..?) från i söndags) reta upp varandra. I morgon ska vi käka pizza m Calle, Clara+mamma så vi fortsätter hårdträningen i två småkillars sociala inkompetens.

Nu ska jag ha kafferast. Riktigt underskattat måsta jag säga, eller vad tycker ni?

Fan vad smart jag är!

Ni missar väl inte att vi har något nytt i spalten – länkar! Insåg på Tant Doris att det var ju faktiskt rätt lätt att få till, där låg det färdiga länkar i koden som man kunde döpa om. Däremot hade Teamskoj-bloggen inga "färdiga" länkar inlagda i sitt grafik. Då... kopierade jag hur det såg ut i tantdoris's html-kod och klistrade in i teamskoj-koden! På rätt ställe! Jag är chockad själv över denna nyfunna färdighet. Om det är något ni vill att vi andra ska ha tillgång till kan ni väl maila mig? Gärna andra roliga bloggar, kanske inte länkar av typen eniro.se eller så...

onsdag, oktober 05, 2005

TS-dagen lördag

Blablabla - åh vad tråkigt

Förstår att ni har undrat över hur det gick i mina tester och kan då meddela att det gick inte särskilt bra. Fortsätter idag. Eftersom att igår var kanelbullens dag och även en mkt fin höstdag käkade vi bulle vid Värtahamnens kaj. Stack till dagis för att träffa alla föräldrar jag bjudit in för att skriva texter till den nya hemsan. Tre personer, inklusive mig själv, föga förvånande.

I morse var det samma skit(tur att kejt22 snart tar över bloggande för jag börjar känna mig rätt så jävla enformig). Kom in på T-centralen vid 7:20 och var inte på jobbet förräns strax innan 8, SÅ jävla otacksamt. En rolig sak hände när jag gick i den fula gången ut från T-banan, en tjej ropade bakom mig, "ursäkta", när jag till slut fattade att det var mig hon ville prata och stannade, sprang hon i kapp och sa "jag ville bara säga att du hade så fina stövlar". Jaha tack och sen gick hon. Var lite förvånad över att hon var så noga m att få fram det när hon uppenbarligen sket i var jag köpt dem. Slut på mjölken i kaffeautomaten.

Har inte hittat ngn javautvecklare ännu, mest troligt står det mellan två norska killar, Trym och Kolbjörn(lovar att återkomma m nya uppgifter när jag har ngr). Nu ska jag påbörja faktureringen, det är himla roligt...

tisdag, oktober 04, 2005

Jag smygbloggar....

Tant Doris har en egen blogg.

Borupskan

Borupskan och jag gjorde sällskap i morse och jag lyckades kasta mig in i Ropstentåget som stod inne. Tror att jag har brutit en trend.

Vi hämtade upp lite thaimat och drack lite vin(känns som om jag skulle kunna kopiera en del från tidigare dagar..) Johanna berättade om skillnader i modet köpenhamn vs sthlm. Jeans är inget alla dräller omkring i där på samma sätt som här. Dessutom ska man köpa gamla svettiga 70-tals stövlar och traska omkring i. Johanna hade shoppat två par på ebay, ngt Fredrik tycker är så äckligt att han nästan kräks. Sen skrattade vi en hel del åt små viktiga detaljer i min bokhylla(något jag väljer att inte utveckla) + att jag vek mig åt en grej som Smilla sagt till Johanna - Mamma, jag tror att jag älskar pappa, fast jag vet inte riktigt varför?

måndag, oktober 03, 2005

Skitlunch

Käkade sushi och passade på att glömma min mobil där. Jävligt seg timing. Varken orkar eller hinner lägga 20 minuter på att hämta den + att Johanna skulle höra av sig på den för att göra planer för kvällen.

Nu ska jag testa de temporära processerna, dvs om kunder med avslutade anläggningar blir stoppade när de försöker gå in på ändra/teckna elavtal eller ändra betalningssätt.

Har precis som du Andrea bokat en resa. Min slutdestination är Ösund, sista helgen i oktober. Moster Gumman(Nils med snytbaggens mamma) fyller 50 så det blir party på vischan. Samma kväll spelar Anders och hans band på Huset(fd Saga, After Eight, lounge xxx) så tyvärr missar jag det.

Helgen...

Fortsatte min fredag med att träffa Kalk och softa runt i en del brun-plastväska-typiskt-söder butiker men vi gick mest och babblade. Efter att en tjej frågat om vi ville ha hjälp eller om vi mest gick och strosade insåg vi att vi kunde skita i att stå och skrynkla till kläderna utan att titta på dem och gå och sätta oss istället. Träffade Helena och Kejt på Lounge 51. Lyckades få en soffa där vi tillbringade typ 5 timmar med vin och iskall ceasarsallad innan vi gick till pet sounds. Satt där och var skitimponerade av servicen(Kalk satte upp fingrarna så fort hon gick innanför dörren och inom en sekund flög ölen fram). Kalk och Helena drog hem och jag satte mig på Kejts pakethållare och hamnade på Clarion. På vägen till toaletten sneglar jag till vänster och lyckas lokalisera en blond snygg brud inklämd mellan två killar i en liten mini soffa. Ingen mindre än Andrea samt Leif och Martin. Leif pluggade till gymnasielärare, ett kärt ämne för mitt sällskap så ryktet säger att de två gymnasieintresserade människorna blev kvar till sist...(var det då frk bröst och hjärna korades eller?)

Vill bara meddela att en gubbe kom just förbi och erbjöd mig hänga ned och prova hans nyköpta pappersglasögon för att kolla på partiell solförmörkelse. Tackade nej.

På lördagen träffade jag först I och H och därefter mamma och Anders. Hade slut på min röst + att Ingrid hade feber så det blev en lugn dag. Holger och jag gick och köpte svarte petter till Ingrid som tröst, hur kul som helst att se hennes min när hon får honom. Hämtade thaimat och drack lite vin + somnade dels med Holger och därefter m Ingrid. Halvtrevligt sällskap för mamma och Anders...

På söndagen var vi på Åhléns och lyckades ställa till med en scen. Värdelöst att vara så många vuxna för detta innebär att man förlitar sig på att någon annan tar ansvaret. Jag stod och kollade på ngr grejer m Ingrid och trodde att Anders kollade Holger. Plötsligt var han spårlöst försvunnen. Inte första gången det händer men efter 10 min fick vi blanda in en vakt och ge beskrivning på Holger, jävligt obehagligt. Skiftade mellan att planera för hur han skulle få en utskällning för detta och hur mycket jag skulle krama honom om han dök upp. Efter ytterligare 5 minuter kom den älskade vakten med en butter Holger i handen. Visade sig att han stått och kollat på deodoranter och verkade rätt förorättad över avbruten och bortledd av en vakt. Jag var glad i alla fall. Missnöjd över uppmärksamheten från övriga vuxna men i övrigt nöjd. Medans jag tar Holger från vakten försvinner Ingrid. Blev så satans trött att jag med Holger i ett fast grepp drog i väg och letade. Efter ett tag hittade jag henne bakom en hylla där hon stod och gömde sig för en hund. Sa hejdå till mamma och anders.

Gick och fikade m barnen och därefter till en park och plockade 200 kastanjer som sen togs hem till lägenheten. Fick besök av Clara och Kalle från dagis. Catta och jag fikade medans Holger försökte ta ifrån Kalle alla bilar. Tvättade och kollade på Pippi.

Långsam måndagmorgon men ovanligt snabb ändå. Ingrid och Holger ska börja på gymnastik idag(tveksam till att ngn fortfarande läser). Holger har varit avundsjuk på att Ingrid fått börja med gympa på dagis och vi blev jätteglada när även han fick plats på den här gymnastiken(han är egentligen för liten). I morse när vi pratade om det frågade han om det skulle vara någon drake där. Han har antagligen inte den blekaste aning om vad gymnastik egentligen är...

Ikväll ska jag träffa Borupskan som är på Sverigebesök.

söndag, oktober 02, 2005

Hjärnan i TS

Fick i lördags kväll (förlåt, det var faktiskt fredag natt klockan 03.20...) höra att Kejt är hjärnan i TS. Jag är tydligen brösten... Nån som vill paxa nån kroppsdel? Ben, rumpa, mage, händer? Passa på medans urvalet är som störst.