tisdag, oktober 31, 2006

Sa himla kul att lasa om N.Y. och ser fram emot att fa hora allt om hur ni jagar 'vad han nu hette fran CNN som jag aldrig hort talas om' (kollade upp honom pa natet och ni far garna forklar vad som ar sa sexigt, sag en smula trakig ut) nedfor nagon fladig aveny i storstaden med gula taxibilar vinande runt oronen. Kanns verkligen som ett liv ifran min vardag dar det ar fullstandig normalt att kopa begagnade klader fran vandrande forsaljare nar man ater middag pa restaurang.

Har forsokt ringa UF och gratta till babisen, men telefonlinjen Kenya - Sverige ar fan inte att leka med. Om jag sager att jag ringt 1000 ggr sa overdriver jag bara lite. Har ett telefonkort och detta ar nummerkombinationen jag maste sla - att jag kan den utantill sager val en del (bade om hur trist det ar att ringa manga ggr och hur ofta jag gjort det): 0844-1-010304218317-82836-888-00468274579 puh! Sa det blir ett digitalt grattis i stallet: GRATTIS! Jag forstar att du lagger tid pa att lasa bloggen flera ggr varje dag nu for tiden. Och da kan jag aven passa pa att beratta att har ater folk med fingrarna, pa riktigt, jamt! Men efter en trog initialfas har jag borjat uppskatta det - alla ar namligen extremt noga med handhygienen, gar man ut och ater sa kommer servitrisen med balja och kanna och tval till bordet - kanns mycket freska. Och man far bestick om man ber om det - ungefar som pa kinakrog.

måndag, oktober 23, 2006

en touch av Sverige i New York

hej alla,

en ny rapport från New York. har haft en ganska bra vecka, jobbat mkt men det är kul att ha riktiga saker att göra och helgen har varit helt ledig, så det är ju bra. Igår var jag och klippte mig, på ett ställe som jag så klart inte hade testat förut men det var helt ok. En ukrainsk tjej som klippte mig, hon hade varit i Stockholm i somras i två veckor och haft så otroligt kul. hon hade haft så långt och tjockt hår förut att hon nu hade permanenta problem med nacken. Så kan det gå.

har upptäckt en dålig grej med lägenheten. Det är lyhört och min granne är en kille i 20-årsåldern som verkar ha fester på helgerna när hans polare kommer över och de kollar på fotboll och skriker åt matchen och sen spelar hög musik medan de dricker öl och skriker/sjunger med i låtarna. Man hör precis vilka låtar de spelar, så lyhört är det. Dessutom är det på det där mest irriterande sättet, med en liten bit av en viss låt och sen blir det tyst en liten stund och sen kommer det igång igen med en annan låt. Man kan ju bara se framför sig de strider som antagligen utspelas framför stereon... Kanske t.o.m. ngn av dem sätter en armbåge i sidan på sin kompis. Hursomhelst, de gick ut vid 11-tiden igår kväll så då blev det lugnt och tyst.

Idag har det varit lite svenskt. Jag har varit på ett typ "golfjippo" där Annika Sörenstam spelade tillsammans med en amerikansk tjejen från touren mot Donald Trump och ett gammalt proffs som heter Tom Watson. Det var inte på riktig bana utan ganska provisoriskt så det var inte sådär jätteintressant men det var inte särskilt mkt folk, så man kom jättenära spelarna. Jag var typ en meter från Sörenstam flera gånger och även jättenära Trump. Ganska lustigt. Sen åkte jag in till Soho och köpte typ resehögtalare som kan ladda i-poden i och det låter faktiskt ganska bra. Tänker inte köpa en hel stereo utan det här får räcka. Sen fortsatte iaf det svenska inslaget på dagen med att gick på Barney's Co-op eftersom jag behövde nya svarta jeans och det slutade med att jag köpte ett par Cheap Mondays! Rätt lustigt att de ens finns där, på en ganska fancy affär med en massa olika märkesjeans. 65 dollar, så jag antar att de var dyrare än i Sverige, men ändå mycket billigare än de andra jeansen de hade. Kändes dock lite mysko att köpa sina första Cheap Mondays-jeans här. Sen gick jag, som traditionen bjuder, förbi Tim Robbins när han spelade rollerbladeshockey på en asfaltsplan i Soho. När jag kom hem beställde jag hem mat (japanese fried rice) och har sen varit ute och köpt en frappucino som jag nu sippar i soffan medan jag väntar på att tvätten ska bli klar. Det är ganska varmt här, gick till Starbucks nyss i flip-flops.

Om ni undrar så har det varit snöstorm i Jämtland i helgen. I Böle fungerar inte telefonerna sedan i lördags och skall tydligen inte komma igång igen förrän på onsdag. Så kan det gå.

Jag har även svensk konst på väggen i lägenheten:

fredag, oktober 20, 2006

London calling

Rapport från London:

Borough Market rockade. Så mycket mat man ville köpa, äta och bara klappa på. Smockat med folk förstås. Jag köpte fudge, kryddade cashewnötter, Stilton, kryddor.

Primark rockar. Kan man annat än älska en affär där inget kostar mer än 10 pund? Skärp 2 pund, väska 2:50, 6-pack sockor 3 pund.

Starbucks. Amerikansk globalisering bla bla bla snark... Gott kaffe i sköna fåtöljer i snart varje hörn av London. Det duger.

Sunday Roast. Kött och perstampa i en yorkshirepudding size extra-large.

Monday Mojitos på The Local Bar i Clapham. Två drinkar för 6 pund.

Superdrugs. Som Boots fast lite billigare. Foamburst duschskum från Imperial Leather. Ahh...

Stansted... Säkerhetskontrollskön var 45 minuter. Lätt hysterisk stämning bland alla som höll på att missa flyget. Rätt nöjd över att jag tog i lite extra och kom till flygplatsen 3 timmar före avgång.

tisdag, oktober 17, 2006

dödsångest

I helgen har vi haft två städdagar, dels en 6 timmars på dagis där man skurar varje liten legobit och tvättar dockkläder etc, dels i brf:en som gick på 2 timmar och som jag slapp pga att jag var döende. Stod och diskade helt lugnt på morgonen, förutom städningen var enda planen med dagen att kolla på ett hus. Helt plötsligt svartnar det för ögonen och jag kan liksom inte se tydligt. Flaggade för att jag kände mig lite konstig men då det inte fick nån större uppmärksamhet åkte vi ut mot husvisningen.

På t-banan blev det värre och jag kände att nu är det en hjärntumör. Delgav Mange mina misstankar och sa att jag vara nära att börja grina varpå han, efter att 1 gång ha sagt att han inte trodde det, blev helt tyst och stirrade ned i golvet. Frågade vad han tänkte på. Inget blev svaret. Tänker du på att jag snart ska dö eller? Neee kommer ett helt tveksamt och oövertygande svar. Tänkte att ett så jävla risigt stöd kan han inte vara så jag måste ha fel.

Blev bara sämre och sämre under dagen och fick jordens jävla huvud- och nackvärk. Trots att jag åt tabletter blev inget bättre. Mange tog städdagen och lagade mat varpå jag till slut masade mig upp och åt middag. Vid 9-tiden på kvällen började jag äntligen må bättre. Då berättar Mange att han tidigare på tunnelbanan tänkt på att detta kanske var sista dagen jag var med dem. Förstod det.

Kejt, om du läser det här så ska I och H få en ny dagiskompis vars pappa jobbar i ditt arbetslag! Fick höra hennes namn och frågade direkt om vad farsan hette varpå jag fick det bekräftat. Nu kan ni göra sällskap på nästa års Luciatåg kanske?

I fredags lunchade jag med Andrea och Ullis, hur var London Andrea? Ullis, jag gissar att vi skulle fått höra något om Molly ploppat ut(...)?Och på kvällen käkade jag m Katta och Camilla på PSB. Ska även dit torsdag så jag roade mig med att i smyg sitta och fantisera om vad jag skulle beställa nästa gång. Det var i alla fall skittrevligt och efter ca 5 timmar vid samma bord reste vi oss upp och åkte hem.

lördag, oktober 14, 2006

celebrity spotting, mm

Hej alla!

Ledsen att det dröjt så himla länge för mig att komma med ett inlägg från NYC men nu är det äntligen dags.

Nu har jag varit här i två veckor och det har varit bra, med fint väder förutom två kvällar då det regnade (båda dessa kvällar jobbade jag sent och fick sen stå ute i regnet ganska länge och vifta efter en taxi). Jag promenerar till jobbet och det tar ca en halvtimma på morgonen. På kvällen verkar det kunna gå lite snabbare, jag antar att det beror på att det är färre människor ute som man måste trängas med. Måste erkänna att det var ganska coolt första dagarna när jag gick till jobbet och det helt plötsligt slog mig att min jobbpromenad nuförtiden innefattar Central Park och Fifth Avenue... Igår tog jag en ny väg till jobbet och gick då förbi en espresso bar som heter Fika! insåg då att jag läst om den i somras, om några svenska killar som skulle öppna ett ställe. Jag gick så klart in och köpte en Gevalia-cappuccino och de säljer bilar och blåbärssoppa och grejer så det kan ju bli ett bra ställe att ha framöver.

På jobbet var det faktiskt lite småförvirrat första morgonen med en personalansvarig som aldrig dök upp men på tisdagen var det lite mer ordning. Jag hade det väl ganska lugnt första veckan men fick en del jobb och en glad överraskning var att jag fick veta att i måndags var det Columbus Day så då var vi lediga. Den här veckan har jag fortsatt jobba i ett "riktigt" ärende och det känns som det går ganska bra. Kommande måndag och tisdag ska jag vara på kurs i Boston, en internutbildning och det är ganska många från kontoret som ska åka. Det börjar tidigt måndag morgon så jag åker upp med tåget söndag kväll. Folk som jag jobbar verkar snälla och i allmänhet hjälpsamma men vi får väl se om det är några som man kan ha lite kul med också. I princip ALLA är gifta!

Jag har så klart ägnat en del tid åt att fixa praktiska saker, som till exempel öppna bankkonto (de använder checkar här!) vilket tog typ en 1,5 timme och ansöka om ett social security number (typ personnummer). Den ansökan ordnades på ett skruffigt typ socialkontor där jag fick vänta i en timme bland ett gäng missnöjda bidragstagare. vissa yttrade sitt missnöje mer högljutt än andra och till slut började jag oroa mig för att ngn galning skulle komma in och skjuta vilt omkring sig. Det gick dock bra men jag har inte fått svar på ansökan än. Får väl se vad som händer.

På fritiden har jag faktiskt inte gjort så mkt förutom att handla grejer till lägenheten och förra söndagen åt jag brunch med Scott och Åsa som jag var i alperna med i våras och som också nyss flyttat hit. Jättetrevliga. Lägenheten är fin och läget är bra men när jag landade förra söndagen kändes det ju lite märkligt att stå där i en helt tom lägenhet och veta att man skulle bo där den natten. Jag gav mig iaf ut direkt och köpte en tv (viken jag inte kunde titta på förrän ngn varit där och installerat kabel-tv) och sen en uppblåsbar madrass och lite toapapper och grejer. Slutligen lite snacks och två DVD och sen låg jag på min uppblåsbara madrass med datorn i knät och kollade DVD tills jag somnade. Så här knarkarkvartigt har jag haft det:



Till slut kom sen iaf cable guy förra fredagen och då kunde jag äntligen börja använda min nya fina flatscreen, surfa hemma och faktiskt få ett telefonnummer. Tack och lov finns en bra mataffär här i närheten som även har en bra avdelning med typ salladsbar och annan färdig mat som man kan plocka ihop själv och ta med hem och äta. Alla mina köksgrejer är ju nedpackade på en båt som just nu tuffar över Atlanten ngnstans (hoppas det inte blir blub-blub-blub...) så det har varit väldigt tomt även i köket. Till slut har jag iaf köpt två muggar och en tallrik och några plastbestick. Splitternya, rostfria spisen, micron och diskmaskinen är dock fortfarande helt oanvända...



Men så igår, äntligen, kom min leverans från IKEA. Jag hade ju ringt och beställt grejer redan hemma från Sverige för att få grejerna i princip på en gång när jag kom hit men den gubben funkade inte. När jag inte hade hört ngt från IKEA efter några dagar ringde jag och fick då reda på att min order hade blivit cancelled eftersom jag hade lämnat ett svensk telnummer som kontaktinfo (det är tydligen för svårt för dem att ringa utomlands...). Jag gjorde beställningen igen och då blev det problem pga att jag betalade med ett utländskt kreditkort. Efter att jag faxat över lite passkopior och grejer gick det iaf igenom och igår kväll kom jag hem till en lägenhet full av kartonger. En av fördelarna med att ha doorman i huset är att de fixar sånt som att ta emot leveranser, så jag behövde inte vara hemma och ta emot dem. Det var som vanligt en jävla strid att skruva ihop grejerna (det är såna gånger som det är lite segt att behöva göra allting själv) men efter några timmar satt jag till slut i min nya bäddsoffa och kollade på tv (uppställd på min nya tv-bänk) med en mugg vin och lite snacks på mitt nya coffee table. Etter att jag sen slocknat i soffan kunde jag för första gången på mkt länge sen släpa mig in i sovrummet och faktiskt få sova i en säng. Mycket skönt!




Så, nu sitter jag här i soffan och bloggar och solen skiner ute och det är lördag förmiddag. Det finns fortfarande möbler att montera ihop (bl a sätta ben på sängen, men den är för tung så jag klarar det inte själv - ser fram emot ditt besök Andrea!) och jag borde eventuellt jobba en stund men jag tror jag ska ta mig ut snart och kanske ta med mig tidningen och äta mig en liten brunch. Hoppas alla har det bra därhemma eller i Afrika. Jag saknar er och ser fram emot era besök!

btw. jag har sett följande kändisar: Tim Robbins, Regis Philbin, Anderson Cooper. kram

onsdag, oktober 11, 2006

Dodens cirkel

Man tar en kortlek och lagger ut korten upp och ned i en cirkel, sedan turas man om att ta ett kort tills kortleken ar slut.

2-5 = den som tagit kortet ska dricka under motsvarande antal sekunder.

6-10 = den som tagit kortet far dela ut motsvarande antal sekunder till sig sjalv eller dom andra spelarna, man kan dela upp sekunderna och tex ge 2=2=2 till tre olika personer for en sexa.

Knekt = den som dragit kortet sager ett ord och sedan ska alla i turordning rimma pa det ordet, den forsta att misslyckas dricker.

Dam = den som dragit kortet staller en fraga till valfri medspelare, den personen far inte svara utan ska blixtsnabbt stalla en ny fraga till en annan medspelare. Man far inte svara, inte stalla samma fraga tva ganger, inte fraga tillbaka till den person man fatt en fraga av. Den forsta att misslyckas dricker.

Kung = den som dragit kortet sager en kategori och ett exempal ur kategorin, sedan ska alla i turordning saga nya exempel ur kategorin. Ex: lander - rakna upp olika lander. Den forsta att misslyckas dricker.

Ess = Alla dricker 4 sekunder.

Lycka till!
ps varken bluffpoker eller djurleken foll mina medvolontarer i smaken, bara TS kan pa allvar uppskatta livets goda...

London

Joråsåatte, man ska ju till London till helgen. Ska hälsa på Karen, kompis som varit här och åkt hundspann med mera. Planen är fika på Borough Market, drinkar i Shoreditch och shopping på Primark. Härligt!

tisdag, oktober 10, 2006

LOL

Har skrattat at era inlagg och kommentarer, saknar er sa otroligt mycket och kanner mig lite missnojd over att jag missar roliga saker hemma!! Men det ar val inte sa illa har heller, har forsokt sola lite i dag men det var typ regn i morse och sedan mulnade det till pa em. Jag ar inte sarskilt brun tyvarr. Men maten ar fin (at en underbar pizza till lunch; kocken ar ledig) sa jag kommer snart att vara lite schysst afrikanskt rund och trind. Jag har inte inlett nagon semesterromans, de andra manliga volontarerna har ar ca 22 ar och ratt ointresserad av mig nar snygga afrikanskor med ungflicksbrost radar upp sig sa fort vi gar ut. Inte for att jag tycker att dom ar intressanta heller, sa det sa! Sedan har jag lyckats bli kompis med tva andra volontarer som jobbar pa en skola, jag tror att den killen ar bog. Det som aterstar ar dom som jobbar har, jag roar mig lite med att spana pa en av dom, om man bortser fran den ratt obegripligt baggy kladstilen som en del svarta killar har sa ar han en riktig pudding. Han verkar dock inte sa intresserad av mig, ser mest lite uttrakad och overseende ut nar jag forsoker prata med honom. Jag ser fram emot nar vi har gift oss och jag ska skriva min version av 'den vita masajen', han ar muslim ocksa sa det kan ju bli en korsning med 'inte utan min dotter'. Kan bli en bestseller, eller vad tror ni?

tisdag, oktober 03, 2006

Slutsålt

Tusen tack för trevliga sammankomster i helgen hos Maria och Ullis!!! Har kollat upp The Magic Numbers på Debaser nästa onsdag, men det verkar tyvärr vara slutsålt. Supertrist, hade så gärna velat se dem...

Min vecka

Tills dess att det kommer en skön story från från NY eller kanske tom Kenya så skriver jag ett grått, trist och svenskt inlägg.

Helt otroligt tråkigt väder idag. Jag har ätit 2 dl rödvinssås till lunch(beställde in en egen liten såssnipa) och en kanelbulle nu på eftermiddagen för att fira en födelsedag. I morgonbitti ska jag förhoppningsvis ta mig upp och träna 06:30.

I morgon - onsdag är det kanelbullens dag. Då ska jag äta en bulle till och efter lunch ska jag på PL-utbildning, dagens tema problemhantering och risker.

På torsdag är det kräftskiva på dagis. Andrea och Martin ska vara barnvakt.

På fredag hoppas jag att vi käkar sushi till middag efter att vi röjt upp inför morgondagens besök.

På lördag kommer min pappa på besök. Även Manges mamma och pappa som tydligen vill bjuda oss och sin andre son m familj på lunch. Hemma hos oss. Jag försökte säga att det blir bättre om VI bjuder på lunch hemma hos oss men Mange tyckte det var en dålig idé. På kvällen hänger barnen m farmor och farfar till hotellet och vi går ut och äter m Kalk, Björn och familjen Ehrenbeck. Tips på bra restaurang emottages tacksamt.

På söndag vaknar vi 8, utsövda och pigga.