onsdag, maj 30, 2007

Vaktis ar tillbaka!!

Fy fan vad jag vek mig for en liten stund sedan nar jag stod i koket och skulle gora mig en kaffe pa den lilla kaffemaskin som vi har har pa jobbet. Det visade sig att en typ slasklucka var full och att den var tvungen att tommas innan man kunde gora nytt kaffe. Jag borjade glad i hagen utfora denna lilla maintenance och mitt i arbetet slog det mig: jag ar ju vaktis! det ar ju detta jag ar fodd till att gora! Nu galler bara att snabbt som attan frakta over den gamla folkabussen som jag korde runt i pa mina reparationsuppdrag (tror den star registrerad pa AB Bindhamt) och sen blir kaffedrickandet aldrig sig likt pa Manhattan.

Djur

läste just ett gammalt inlägg från UP (september 2005) där hon refererade till en intressant artikel hon läst av pamela andersson. artikeln behandlade det alltid lika heta ämnet "bröllop mellan två gayhundar". väl värt att lyftas upp till ytan nästan 2 år senare. pamela var arrangör av tillställningen och 20 gäster var inbjudna. gissar att up m intresse följt frågan sen dess, meddela gärna nya framsteg och rön.

hörde dessutom ryktas att man planerar att öppna en begravningsbyrå för djur i östersund. en kommentar som tydligen yttrades i samband m denna banbrytande nyhet var "men gräv ner kattfan". citatet härstämmar från, hör och häpna, inte mindre än ts största djurvän?!

Äntligen!

Skadeglädjen är den bästa glädjen.

tisdag, maj 29, 2007

15:e juni

Som Maria hintade om i tidigare comment: forsok att boka in kvallen den 15:e juni for ett besok i Saltsjo-Duvnas. Det vankas en hemlig gast...

torsdag, maj 24, 2007

Skrattar bäst som skrattar sist!

Insett att jag är ett unikum som faktiskt gillar Serbiens låt, har laddat ned från nätet och lyssnar ofta! UF bara skakade på huvudet. Men jag ser fram emot att få komma ned till Sholm och dra en schysst och omfattande genusföreläsning för Ingrid, det verkar behövas ;)

Träffade som sagt några ex i Öset, en var bekymrad över att hans nya flickväns barn skulle lämna fingeravtryck på tapeterna. Även ngt kryptiskt om att det inte var helt OK att gå på trösklar, jag valde att inte följa upp den kommentaren. Annans ex kommenterade att det var ju konstigt att hans surt förvärvade skattekronor skulle finansiera mitt lajjande i Afrika. Och sedan kan jag som sagt bekräfta att tredje parts ex GROVhånglade med ej sambo i taxi i Öset. Nu får alla gissa vilka som ar vilka.

Jag kan också rapportera att jag är glatt överraskad över att ha haft inte mindre än TVÅ utekvällar här i norr där jag haft riktigt roligt, än finns det hopp för Östersund! Uf tycker nog att det är dags att fler flyttar upp, hon smög in en listig kommentar av typen "när hände det senast i Stockhol", och hon hälsar till alla och beklagar sin etertystnad men nu är det nog på gång att dom ska få TV, telefon och bredband i slutet på juli, det är ju bara 6 månader efter inflytt.... Go telia!

torsdag, maj 17, 2007

Hahaha

tisdag, maj 15, 2007

Okej...

"Hm...okeeeej..." var Andreas kommentar när hon såg Serbiens sångerska i lördagens ge-ditt-grannland-bästa-poäng-melodifestival. Martin gav henne ett snabbt ont öga över detta politiskt inkorrekta utlåtande och jag asvek mig...

Ingrid som inte riktigt var införstådd med det felaktiga att ha kort svart hår, kostym, vita gympadojor och brillor tyckte att hela scenariot var väldigt intressant. Martin suckade över vilka puckon Andrea och jag var som gjorde en sån grej över detta. När vi fattade att det inte var ok att lära Ingrid att man som tjej måste ha långt hår och klänning var olyckan redan skedd. Vi gjorde allt för att ställa saker till rätta genom att påtala hennes cool- och snygghet.(ett antal ggr råkade vi också i ren panik för att vara korrekta kalla henne för "honom"... något som inte direkt gjorde Martin mer nöjd.)

Det första hon sa till sin manliga dagisfröken på måndag var "tänk att den där konstiga tjejen vann?" Vaddå konstig, jag tyckte hon var snygg. Ingrid kollade på honom som om han var en idiot, han i sin tur kollade på mig och konstaterade att jag var en ännu större idiot. Jag mumlade nåt om ett missförstånd och skämdes....

fredag, maj 11, 2007

Öset

Otroligt roligt att få följa din vardag UP!, låter som det kommer att bli en romantisk minibreak à la Bridget eller sexandthecity. Har också funderat på nagel alt. huvudsalong, men hörde på tv att naglarna (fejk blir det väl för min del) är helt beroendeframkallande och jag brottas nu med att bli av med ett mindre snyggt nikotinberoende som jag ådrog mig i Afrika, så jag tror inte jag klarar mer än en sak åt gången. Här i Öset är det sig likt, har varit och shoppat på HM, sprungit runt berget en gång (näradödenupplevelse!) kollat DVD med mamma, ätit lunch med Sanna och ja inte gjort så mycket mer. Vädret är väl lite sisådär; ganska grått och lite snålblåst men i förrgår sken solen så då radade jag upp mig på långbänken mot stenmuren i badhusparken och försökte sola lite. Blev så äcklad av en man som satt och harklade upp halva lunginnehållet och spottade så jag blev tvungen att flytta. Ska gå ut i kväll med Sanna, en upplevelse som inte ens hon verkar kunna uppbåda någon entusiasm inför (finns tydligen bara trista ställen att gå på), men det känns lite roligt att träffas och dricka vin.
Hoppas det blir några härliga skrat i helgen TS!

uber trendiga Stockholmare

Hej igen!

Har kanske namnt for vissa av er forut en blog som heter The Sartorialist, som ar en kille som gar runt i (oftast) New York och tar kort pa folk som han tycker har snygga klader. Ganska kul faktiskt, man far se lite alla mojliga stilar. Hursomhelst, han ar aven ute o reser ibland och har nu senast varit i Stockholm coh om ni foljer rubrikslanken kan ni fa se vilka trendkansliga stockholmare han fastnade for.

onsdag, maj 09, 2007

long time no blog

Hej allihopa!

Som Kejt redan papekat och som vi val alla har noterat sa ar ju bloggningsfrekvensen valdigt lag nufortiden. idag tog jag en liten paus fran jobbandet och satt o laste lite gamla inlagg och insag hur kul det var pa den gamla goda tiden nar bloggen var lite mer aktiv. Har ar alltsa mitt forsok att battra pa statistiken. Tror dock tyvarr inte det har inlagget kommer ga till historien som ngt av de mer minnesvarda, men jag fortsatter anda under devisen "battre an ingenting"...

Sitter pa jobbet och kl borjar narma sig 21.00. Ar i princip klar for idag och vantar nu bara pa att Martin ska ringa sa att vi kan motas upp ngnstans och handla mat. Jag menar, hur ska han kunna laga middag at mig om det inte finns nagra ravaror hemma!?!

Ganska fint vader har just nu, knappt 20 grader idag, men det ar inte sa varmt som jag skulle onska. Man marker fortfarande att utanfor solen ar det inte sa himla varmt. Inne pa mitt kontor kor man dessutom AC:n for fullt, sa dar ar det annu kallare an ute. Irriterande. I morrn ska det tydligen bli over 20 grader, sa det kan ju bli nice.

I forra veckan var jag pa kurs tva dagar i Chicago och det var ganska kul. Verkar vara en trevlig stad (det lilla jag sag i alla fall). Vi skolkade fran kursen fredag eftermiddag och gick pa en baseball-match. Det var faktiskt riktigt kul. Valdigt amerikanskt med ol och hotdogs och kringlor och nationalsangen och allsang till "Take me out to the ball game". Man var packad vid matchslut, vid 4-snaret, och sen festade folk loss i barerna runt stadion. Vi var hemma vid 21.30 och var helt slut. Ganska fantastiskt att de har match kl 13.20 en vanlig fredag och det ar anda fullsatt! Det verkar som att folk tar ledigt for att kunna ga pa baseball.

Annars ar det val inte as mkt nytt harifran. Sag Spike Lee i mitt kontorshus haromsistens, men annars har det varit dott pa den fronten. Det ar iaf harligt med var. Central Park ar helt gron och det ar massor med folk och aktiviteter pa helgerna (pa veckorna ocksa kanske, men da ar inte jag dar). Verkar vara ngt cykellopp eller jogginglopp eller typ tjejmilen varenda dag pa helgerna.

Sista helgen i maj ar det memorial day (vet inte vad det ar man ska minnas) sa da har vi tredagarshelg och jag forsoker fa ihop en weekend for mig och M. Tydligen finns det en del sjyssta sma stader med bra beach i sodra New Jersey sa jag har bokat in oss pa ngt slags lagenhetshotell. Nu galler det bara att hyra en bil och se om M ar med pa noterna. Han har lite lagom vagt sa dar sagt ja, men man vet aldrig. Jag ser iaf framfor mig det ska vara varmt o harligt o jag ska kunna ligga pa beachen och fa anvandning for mina tva nya bikinis som jag har kopt. Kopte pa postorder. Lite riskabelt, men man slipper iaf det dar elandet att sta i det skona ljuset i en provhytt helt vinterblek och rund o prova. Skulle hursomhelst va kul med en liten road trip. Vi far se hur det blir.

Pa lordag kommer Martin och Ulrica som jobbar pa Lindahl hit och de stannar en vecka. Ska bli kul att traffa dem igen och jag hoppas att jag far lite lagom mkt att gora pa jobbet sa att man hinner umgas. Kan bli nagra skona dubbeldejter med Martin och Ulrika x2:)

For ovrigt har jag blivit stammis pa en nagelsalong (eller ar det en huvudsalong) i narheten av dar jag bor och far nu en gang i veckan en french manicure. Ni skulle bara hora hur det smattrar nar jag skriver pa tangentbordet. Det trodde man aldrig nar man som tolvaring satt o penslade stop-och-vax i flickrummet...

Naja, nu ska jag inte traka ut er mer. Kramar till alla och hoppas alla har det bra.

/u

måndag, maj 07, 2007

Kontoutdrag på TS-kontot

53 156,13 stålars!

Någon sätter fortfarande in 500 kr (sedan september - 8 månader * 200 kr = 1600 / 300 = 5 månader +100 kronor betalt för den personen, så du kan ju ligga lågt ett tag om du vill ;)

Det ar bara fem personer som sätter in varje månad, är det UP som slutat eller Anki som aldrig börjat?

Vad tror ni om en vecka i Mexiko på novemberlovet (måndag 29 okt)? och eller en hundslädetur till Åre i vår 2008?