måndag, mars 27, 2006

Dagens Anti-lästips


I dagens negoanda ska jag tipsa om en bok ni INTE ska läsa:

"Den vita massajens dotter" av Corinne Hofmann.

Jag fick den på något jobb ifjol och läste den i helgen i Uppsala. Den var inte bra. Jag har inte läst den första boken, ”Den vita massajen” så jag vet inte om det här var bättre eller sämre, det kanske skulle ha hjälpt. Fast jag är tveksam. Någon som gjort det?

3 Comments:

Blogger M said...

Jag fick den vita masajen i julklapp en gång men har inte läst den så jag vet inte.

måndag, mars 27, 2006 7:19:00 em  
Blogger em said...

Försent, har redan läst den... Håller med, den var inte bra. Har läst hennes första också. Den var rätt intressant eftersom man fick en inblick i hennes liv i en rätt annorlunda kultur (dagens understatement?), men hon är kanske inget språkligt geni.

Själv håller jag just nu på att läsa "Den amerikanska flickan". Någon som läst den? Den författaren, Monika Fagerholm, är säkert ett språkligt geni däremot. Tyvärr gör det ibland inte en bok bättre utan bara pretto. Har dock inte hunnit så långt i den, så jag kanske inte ska döma ännu.

tisdag, mars 28, 2006 2:08:00 em  
Blogger Andrea said...

Jag kan tänka mig att den första är lite mer intressant, den andra blev bara en otroligt tjatig drapa om hur duktig hon var på att kränga prylar. Och språket var verkligen bedrövligt även om det ju förstås är översatt.

tisdag, mars 28, 2006 2:44:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home