lördag, november 19, 2005

God morgon alla barn

Fredag kväll och jag surfar vidare på mitt (ev. gratis? måste ringa bredbandsbolaget...) bredband, lyckas hitta en otroligt bra serie i tre delar på svt. Se de två redan sända delarna på nätet och missa inte sista delen på måndag.


I det avlägsna lilla samhället Kroka börjar luciafirandet närma sig och på skolan bestämmer man sig i år för att rucka lite på traditionerna. Istället för att den sötaste tjejen som vanligt utses till lucia, ska man rösta ut kandidaterna en efter en. Och varför ska inte tjejerna kunna få delta i julspexet?



I dramats centrum står Gun, en traditionsbunden lärare på Krokbäckaskolan som i ett anfall av nytänkande är den som bestämmer sig för att ändra reglerna för luciaförfarandet. Hennes beslut får oanade konsekvenser för de i hennes närhet; Ann-Kristin som driver en bröllopssalong och är Guns raka motsats. Skolans rektor Bengt, som drömmer om pondus och en romantisk tillvaro med Gun. Einar, byns eldige pizzabagare som också är far till Karin, en av eleverna som gör uppror mot den nya ordningen.

3 Comments:

Blogger em said...

Måste bara tillägga att Gun spelar en mycket rolig figur i "Smala Sussie"! Särskilt när hon fäller kommentaren "Ta i då, äckelunge!"

måndag, november 21, 2005 4:59:00 em  
Blogger em said...

Oh, yes!
By the way, när har ni er avslutning förresten...?

tisdag, november 22, 2005 5:32:00 em  
Blogger em said...

Onsdag 21:a.
Synd att ni har på torsdag, då är jag i Amsterdam, hade annars tänkt kolla in ditt uppträdande.

torsdag, november 24, 2005 2:43:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home